Budai Egészséges Életmód Centrum

A Budai Magánorvosi Centrum keretein belül, mégis kicsit önálló részlegként működik az Egészséges Életmód Központunk.

Ennek az egységnek elsődleges célja pácienseinknek segítséget nyújtani az egészséges életmódra való áttérésben. Szakorvosi vizsgálatot követően pácienseink már tisztában vannak vele, min kellene változtatniuk, azonban az első lépések megtételéhez gyakorlati útmutatóra, ösztönzésre van szükségük. Számukra ajánljuk az Egészséges Életmód Központ felkeresését.

Itt találkozhatnak dietetikusunkkal, aki egyfelől megtanítja pácienseinknek az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás alapjait általánosságban, másfelől személyre szabottan segít az adott állapothoz, betegséghez leginkább megfelelő étrend összeállításában.

Sokan szenvednek a mozgásszegény életmód miatt mozgásszervi panaszoktól, izommerevségtől, ízületi fájdalmaktól, elhízástól. Számukra jó lehetőség igénybe venni masszázs, illetve személyi tréning programunkat. Testedzéseink során leginkább a törzs izmai, azaz core-izomzat edzése kerül előtérbe, hangsúlyos nyújtás-lazítás mellett. Sportsérülések, izomhúzódások kezelésére taping terápiát alkalmazunk.

Szintén ebben a központban kapott helyett az alternatív gyógyászat szakrendelése is, ahol fitoterapia, természetgyógyászat felé fordulhatnak azon betegeink, akik a hagyományos orvoslás mellett kiegészítésként mást is szeretnének kipróbálni.

Gondoltunk a kicsikre is. Iskolaérettségi vizsgálat az 5-6 éves korosztály részére ajánlott, míg gyógypedagógusunk újszülött kortól várja a fejlődésükben picit megkésett, vagy a lassabban, illetve másként fejlődő apróságokat szűrővizsgálatra.

Dietetika

 

Yilmaz-Borsodi Beáta bemutatása

A Semmelweis Egyetemen végeztem dietetikusként (BSc) 2018-ban, majd táplálkozástudományi szakemberként (MSc) 2020-ban.
Jelenleg az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben dolgozom élelmezési kontrollerként és klinikai dietetikusként.
Mivel a táplálkozással foglalkozó tudomány újabb és újabb területeket, módszereket fedez fel, az ajánlások változnak. Ezért is igyekszem naprakész, hiteles információkkal ellátni a pácienseket, és folyamatosan fejleszteni magam minél több területen.
Úgy gondolom, hogy bármilyen diéta úgy válhat életmóddá, hogy elmagyarázzuk a miérteket, amely során a páciens nem csak tudni fogja a diéta alapvető szabályait, hanem megérti az összefüggéseket, és ezeket teljes mértékben el tudja sajátítani az egyéni különbségeket figyelembe véve. Szeretek a különböző problémákra kreatív megoldásokat találni, ami a szakmai oldalról is megfelel, de közben a páciens érdekeit képviseli.

Személyi edzés

Skrapits Ágnes bemutatkozása

Andragógia valamint a kommunikáció területén szereztem a diplomáimat. Az egyetemen tanultakat felhasználva és alkalmazva az elmúlt tíz évben a felnőttképzés területén dolgozom, a szívemhez közel álló államilag elismert egészségügyi szakképzéseket és az ezekhez kapcsolódó szakmai vizsgákat szervezem.

Emellett a sport mindig jelen volt a mindennapjaimban. A fitness közel 10 éve része az életemnek. Egyre komolyabban érdekelt és szerettem volna tudatosabban végezni. Közben láttam az edzőteremben, hogy hányan végzik helytelenül a gyakorlatokat és hányan nem tudják helyesen használni a gépeket. Ezek nemcsak eredményt nem fognak hozni, de sérülésveszélyesek is. Célom a vendégek részére a kitűzött célok elérésének segítése, a biztonságos és helyes géphasználat valamint gyakorlat végrehajtásának megtanítása. A sport, a mozgás nemcsak esztétikai szempontok megvalósítása érdekében fontos, hanem az egészség megőrzésében, fenntartásában, javításában!

A fitness instruktor képzés mellett, fizioterápiás asszisztens képzést is elvégeztem. Ebben a képzésben még mélyebben, részletesebben elsajátítottam a szakmai ismereteket az emberi szervezet, ezen belül a mozgás szervrendszerének ismeretanyagára vonatkozóan. E képzésben megtanultam a különböző elektroterápiás gépek használatát, valamint a lézer terápia alkalmazását. Tervem a további szakmai tanulás, fejlődés a személyi edzés, a rehabilitáció és a sportfizioterápia területén. A Medical fitness vonal érdekes számomra. Tervem a teremedzői, személyi edzői feladatok ellátása magas szakmai tudás birtokában a preventív edzés támogatásával. Fizioterapeutaként, pedig egy esetlegesen kialakult sérülést követően a rehabilitációban való szakmai segítség nyújtása.

Mottóm: „Csinálj ma valami olyat, amit a jövőbeni Önmagad megköszön majd!” Úgy gondolom az élet minden területére alkalmazható, de az egészség megőrzése kiemelt fontosságú célkitűzés!

Végzettségeim:

 • Kommunikáció-művelődésszervező BA (nyomtatott sajtó – felnőttképzés szakirányok) 2012.
 • Andragógia MA 2016.
 • Fitness instruktor 2018.
 • Funkcionális tréner 2019.
 • Elastic Therapy tréner 2018.
 • Fizioterápiás asszisztens (elektroterápia, lézer,- mágnes terápia, lökéshullám terápia, tecarterapia, game ready és nyirokdrenázs) 2018.
 • KinezioTape – ProprioceptivPhysiotape Alaptechnikák 2019.

Orvosi diéta

Dr. Pácz Alexandra Nóra bemutatkozása

Belgyógyász, kardiológus szakorvos

1995-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen.

Végzés után a Merényi Gusztáv kórház kardiológiai profilú belgyógyászati osztályán dolgoztam, majd  átszervezés után, ugyanezen az osztályon a Szent István kórházban folytattam  munkámat. Előbb belgyógyászatból, később kardiológiából  szakvizsgáztam. Kórházi munkám mellett több másodállást is vállaltam, melyek segítségével megismerhettem a betegellátás sokszínűségét.

Második gyermekem születése után, családom érdekében, a sok éjszakai, valamint hétvégi ügyelettel járó kórházi munkát nappali szakrendelésre váltottam.

Előbb a Budai Egészségközpontban, majd a Budai Magánorvosi Centrumban helyezkedtem el.

Immár hat éve a Budai Magánorvosi Centrum orvosigazgatójaként dolgozom, ahol kardiológiai szakrendelésen kívül, a betegségek megelőzésére, az egészséges életmód terjesztésére fektetve a hangsúlyt, vezetem a managerszűrő programunkat, valamint az Egészséges Életmód Központot.  A Medfood programjához csatlakozva, orvosi diéta néven segítem pácienseimet az optimális testsúly elérésében.

Kicsi gyermekkorom óta aktívan, gyakorlatilag napi szinten sportolok, számos sportágat kipróbálva, versenyeken részt véve. . Hiszem, hogy csak úgy lehetek pácienseim számára hiteles, ha én magam is úgy élek, ahogyan azt nap, mint nap számukra javaslom.

Annak érdekében, hogy pontos tanáccsal láthassam el betegeimet, orvosi diplomám, valamint szakvizsgáim mellé, néhány évvel ezelőtt személyi edzői képesítést szereztem.

Hiszem, hogy soha nem késő változtatni. Hiszek a sport erejében, tudom, hogy számos egyéb jótékony hatása mellett a sport rendszerességre, kitartásra, fegyelemre nevel. Ezen tulajdonságok az élet bármely terén kulcsfontosságúak. A rossz szokások leküzdéséhez, a helyes étrend kialakításához, a tudatos életmódváltáshoz elengedhetetlen a páciens szilárd elhatározása. Tudom, hogy sokszor egyedül nehéz elindulni, rengeteg kérdés, kétely, félelem  tör elő. Ilyenkor fontos, hogy legyen valaki, akibe lehet kapaszkodni, aki megérti ezeket a problémákat, átsegít a holtpontokon.  A hozzámfordulóknak segítek az út kijelölésében, a reális célok megfogalmazásában, a motiváció fenntartásában.

Dietetika

Első tanácsadás (60 perc)16 000 Ft.
Kontroll (30 perc)
(kontroll konzultációnak minősül, ha ugyanazon beteg 1 hónapon belül ismét jelentkezik)
12 000 Ft.
Testösszetétel mérés+eredmények kiértékelése (10 perc)5 000 Ft.
1 órás dietetikai tanácsadás testösszetétel méréssel SECA19 000 Ft.
Testösszetétel mérés SECA8 000 Ft.
Dietetikai 45 perces kontroll +SECA14 000 Ft.

Skrapits Ágnes személyi edző árlistája

SzolgáltatásÁr
Egyéni edzés8.000 Ft. / 60 perc
Páros edzés7.000 Ft. / fő / 60 perc
Otthoni edzésprogram írása2.000 Ft.

Dr. Pácz Alexandra Nóra orvosi dietetikus árlistája

SzolgáltatásÁr
Első rendelés (OMRON testösszetétel méréssel)14.000 Ft.
Első rendelés + Seca géppel testösszetétel mérés19.000 Ft.
Kontroll (OMRON géppel)10.000 Ft.
Kontroll + Seca, professzionális testösszetételmérés15.000 Ft.
Testösszetételmérés önmagában, professzionális géppel (Seca mBCA 525): 8.000 Ft.

Foglaljon időpontot!

  Válasszon időpontot!
  Elfogadom: