Nőgyógyászati magánrendelés

A nőgyógyászat a női nemi szervek betegségeivel és azok kezelésével foglalkozó orvosi tudományág. A női betegségek megállapításához különféle vizsgálatok állnak rendelkezésre: akár vérvétel, terhességi teszt, hüvelykenet-, hormonszint- és ultrahangos vizsgálatot. A vizsgálóeljárások közé tartozik többek között a kolposzkópia, az egészségügyi küret, a laparoszkópia és a laparotómia, valamint a méhtükrözés.

Melyek a leggyakoribb nőgyógyászati panaszok?

A legtöbbször vérzészavarok, fertőzések, gyulladások okoznak gondot. A rendszertelen menstruáció hátterében (kortól függetlenül) hormonális zavar is állhat vagy valamilyen szervi eltérés, adott esetben polip, ciszta vagy mióma.
A fertőzésveszély sajnos még a legkörültekintőbb életforma mellett sem zárható ki, hiszen egy gyulladás kialakulásához a hüvelyben és annak környékén lévő mikroorganizmusok elszaporodása is elég lehet. Panaszt főként a gyulladás okoz, hiszen amellett, hogy kellemetlen, rontja a páciens életminőségét is.
A hölgyek anatómiai okokból eleve hajlamosak az alsó húgyutak és a nemi szervek fertőződésére, amit fokozhat például antibiotikum fogyasztása, nem megfelelően szellőző műszálas ruházat, lúgos tusfürdők használata. Szintén gyakori panaszok a görcsös, alhasi fájdalmak, amelyek hátterében akár krónikus gyulladás vagy ciszta is állhat.

A rendszeres nőgyógyászati vizsgálat azért is kiemelten fontos, hiszen több olyan elváltozás és fertőzés van, amelyek nem feltétlenül okoznak tüneteket. Mivel ezek a lappangó betegségek sokszor éveken át észrevétlenek maradhatnak, komoly következményekkel járva akár meddőséget, daganatos betegséget is okozhatnak. A szűrővizsgálattal időben kideríthető és jól kezelhető a rosszindulatú méhnyakrák, valamint az egyéb nőgyógyászati problémák is orvosolhatók.

Rossz közérzet, lelki okok

A nőgyógyászati problémák a testi panaszokon túl gyakran szorongással is járnak. A fiatalabbaknál a havi vérzés rendellenességei, cikluszavarok, fájdalmas menzesz okoz gondot (tinédzser ambulanciánk ebben is segíti a pácienseinket), később a nem kívánt terhesség, a teherbeesés és a terhesség megtartásának problémái járhatnak feszültséggel, az idősebb korosztály esetében pedig vizelettartási zavarok vagy a menopauza okozhat kellemetlen pillanatokat.

Nőgyógyászati szűrővizsgálatok

 • Nőgyógyászati alapvizsgálat: tapintásos ellenőrzés kolposzkópos méhszájszűrés
 • Méhnyakrák-szűrés (citológia)
 • Szükség esetén: ultrahangos petefészek-szűrés
 • Szükség esetén HPV, chlamydia szűrés
 • Emlőszűrés

További vizsgálatok

 • teljes körű terhesgondozás (a terhesség észlelésétől a szülésig), amely magában foglalja a szülészet-nőgyógyászati szakmai protokoll által meghatározott ultrahang, labor és manuális vizsgálatok elvégzését, amelyekkel a várandós kismama és magzatának életfunkciói követhetők nyomon. A tanácsadás segítséget nyújt az életmódváltozás okozta nehézségek leküzdésében, a táplálkozásra, sportra és a szexuális életre vonatkozóan is. A leendő anyuka tájékoztatást kap arra vonatkozóan, hogyan tud minél könnyebben felkészülni a szülés folyamatára, miként tudja könnyebbé tenni a terhesség időszakát (ami alatt tudatossá válik benne, hogy egy új életet fog a világra hozni). Ez idő alatt általában sok kérdés merül fel (például, hogy papás-szülés lesz-e), amikre igyekszünk kielégítő és megnyugtató választ adni. Az előzetes szülőszobai látogatás is ide tartozik, továbbá, hogy más területek képviselői is elmondják véleményüket, arra vonatkozóan, hogy mi fog történni bent a kórházban (szülésznő, gyermekorvos, aneszteziológus orvos). A célunk, hogy a kismama ne féljen a szüléstől, hanem már ismert kórházi környezetben mind fizikálisan, mind pszichésen felkészülve várja gyermeke világra jövetelét.
 • gyermeknőgyógyászat (akár már pár hetes kortól),
 • változókori panaszok kezelése,
 • fogamzásgátlási tanácsadás,
 • tájékoztatás olyan tünetmentes páciensek számára, akik valamilyen betegségről, gyógyszerről érdeklődnek, illetve informálódni szeretnének.

A nőgyógyászati vizsgálat menete

Először egy állapotfelmérés történik, a páciens részletesen elmondja a panaszait, tüneteit és az esetleges korábbi betegségeit. Ezt követik a már fent említett tapintásos, kolposzkópos-, vagy ultrahangos vizsgálatok. Természetesen van lehetőség mintavételekre, igény szerint laboratóriumi vizsgálatokra is. A diagnózis megállapításával célirányos kezelést tudunk alkalmazni. Nem minden esetben szükséges műtéti eljárás, gyakori a nyomonkövetés és a gyógyszeres, terápiás kezelés is.

Modern technikai eszközállomány

A méhszáj állapotának megítélése videokolposzkóp segítségével történik, így a páciens is láthatja monitoron keresztül azt, amit korábban (hagyományos eszközökkel) csak az orvos láthatott.
A diagnózis felállításához korszerű ultrahang készülékek állnak rendelkezésre. Alhasi panaszok esetén a gépek hasi és hüvelyi vizsgálófejjel is alkalmazhatók.

Szülészeti, nőgyógyászati kérdésekkel kapcsolatban forduljanak bizalommal szakértő csapatunkhoz!

Magánorvosi Centrumunkban profi szülész-nőgyógyászaink, modern technikai eszközökkel felszerelt rendelőnkben, elegáns környezetben várják!

  Dr. Horváth Szilárd

  Nőgyógyászat Savoya Park

  Dr. Demjén László

  Nőgyógyászat, Gyermek nőgyógyászat PMC Hotel Helia

  Dr. Szabó István

  Nőgyógyászat, Gyermek nőgyógyászat PMC Hotel Helia

  Dr. Laky Ilona Marcella

  Nőgyógyászat Savoya Park

  Dr. Tóth Pál Ernő

  Nőgyógyászat Fehérvári út 82.

  Dr. Rákosi Miklós

  Nőgyógyászat Fehérvári út 89-95.

  Dr. Melczer Zsolt PhD

  Nőgyógyászat Fehérvári út 82.

  Dr. Varga Anikó

  Nőgyógyászat Fehérvári út 89-95.

  Dr. Jeney Krisztina

  Nőgyógyászat Fehérvári út 82.

  Dr. Hruby Ervin PhD

  Nőgyógyászat Fehérvári út 82.