Nőgyógyászati magánrendelés

A nőgyógyászat a női nemi szervek betegségeivel és azok kezelésével foglalkozó orvosi tudományág. A női betegségek megállapításához különféle vizsgálatok állnak rendelkezésre: akár vérvétel, terhességi teszt, hüvelykenet-, hormonszint- és ultrahangos vizsgálatot. A vizsgálóeljárások közé tartozik többek között a kolposzkópia, az egészségügyi küret, a laparoszkópia és a laparotómia, valamint a méhtükrözés.

Melyek a leggyakoribb nőgyógyászati panaszok?

A legtöbbször vérzészavarok, fertőzések, gyulladások okoznak gondot. A rendszertelen menstruáció hátterében (kortól függetlenül) hormonális zavar is állhat vagy valamilyen szervi eltérés, adott esetben polip, ciszta vagy mióma.
A fertőzésveszély sajnos még a legkörültekintőbb életforma mellett sem zárható ki, hiszen egy gyulladás kialakulásához a hüvelyben és annak környékén lévő mikroorganizmusok elszaporodása is elég lehet. Panaszt főként a gyulladás okoz, hiszen amellett, hogy kellemetlen, rontja a páciens életminőségét is.
A hölgyek anatómiai okokból eleve hajlamosak az alsó húgyutak és a nemi szervek fertőződésére, amit fokozhat például antibiotikum fogyasztása, nem megfelelően szellőző műszálas ruházat, lúgos tusfürdők használata. Szintén gyakori panaszok a görcsös, alhasi fájdalmak, amelyek hátterében akár krónikus gyulladás vagy ciszta is állhat.

A rendszeres nőgyógyászati vizsgálat azért is kiemelten fontos, hiszen több olyan elváltozás és fertőzés van, amelyek nem feltétlenül okoznak tüneteket. Mivel ezek a lappangó betegségek sokszor éveken át észrevétlenek maradhatnak, komoly következményekkel járva akár meddőséget, daganatos betegséget is okozhatnak. A szűrővizsgálattal időben kideríthető és jól kezelhető a rosszindulatú méhnyakrák, valamint az egyéb nőgyógyászati problémák is orvosolhatók.

Rossz közérzet, lelki okok

A nőgyógyászati problémák a testi panaszokon túl gyakran szorongással is járnak. A fiatalabbaknál a havi vérzés rendellenességei, cikluszavarok, fájdalmas menzesz okoz gondot (tinédzser ambulanciánk ebben is segíti a pácienseinket), később a nem kívánt terhesség, a teherbeesés és a terhesség megtartásának problémái járhatnak feszültséggel, az idősebb korosztály esetében pedig vizelettartási zavarok vagy a menopauza okozhat kellemetlen pillanatokat.

Nőgyógyászati szűrővizsgálatok

 • Nőgyógyászati alapvizsgálat: tapintásos ellenőrzés kolposzkópos méhszájszűrés
 • Méhnyakrák-szűrés (citológia)
 • Szükség esetén: ultrahangos petefészek-szűrés
 • Szükség esetén HPV, chlamydia szűrés
 • Emlőszűrés

További vizsgálatok

 • teljes körű terhesgondozás (a terhesség észlelésétől a szülésig), amely magában foglalja a szülészet-nőgyógyászati szakmai protokoll által meghatározott ultrahang, labor és manuális vizsgálatok elvégzését, amelyekkel a várandós kismama és magzatának életfunkciói követhetők nyomon. A tanácsadás segítséget nyújt az életmódváltozás okozta nehézségek leküzdésében, a táplálkozásra, sportra és a szexuális életre vonatkozóan is. A leendő anyuka tájékoztatást kap arra vonatkozóan, hogyan tud minél könnyebben felkészülni a szülés folyamatára, miként tudja könnyebbé tenni a terhesség időszakát (ami alatt tudatossá válik benne, hogy egy új életet fog a világra hozni). Ez idő alatt általában sok kérdés merül fel (például, hogy papás-szülés lesz-e), amikre igyekszünk kielégítő és megnyugtató választ adni. Az előzetes szülőszobai látogatás is ide tartozik, továbbá, hogy más területek képviselői is elmondják véleményüket, arra vonatkozóan, hogy mi fog történni bent a kórházban (szülésznő, gyermekorvos, aneszteziológus orvos). A célunk, hogy a kismama ne féljen a szüléstől, hanem már ismert kórházi környezetben mind fizikálisan, mind pszichésen felkészülve várja gyermeke világra jövetelét.
 • gyermeknőgyógyászat (akár már pár hetes kortól),
 • változókori panaszok kezelése,
 • fogamzásgátlási tanácsadás,
 • tájékoztatás olyan tünetmentes páciensek számára, akik valamilyen betegségről, gyógyszerről érdeklődnek, illetve informálódni szeretnének.

A nőgyógyászati vizsgálat menete

Először egy állapotfelmérés történik, a páciens részletesen elmondja a panaszait, tüneteit és az esetleges korábbi betegségeit. Ezt követik a már fent említett tapintásos, kolposzkópos-, vagy ultrahangos vizsgálatok. Természetesen van lehetőség mintavételekre, igény szerint laboratóriumi vizsgálatokra is. A diagnózis megállapításával célirányos kezelést tudunk alkalmazni. Nem minden esetben szükséges műtéti eljárás, gyakori a nyomonkövetés és a gyógyszeres, terápiás kezelés is.

Modern technikai eszközállomány

A méhszáj állapotának megítélése videokolposzkóp segítségével történik, így a páciens is láthatja monitoron keresztül azt, amit korábban (hagyományos eszközökkel) csak az orvos láthatott.
A diagnózis felállításához korszerű ultrahang készülékek állnak rendelkezésre. Alhasi panaszok esetén a gépek hasi és hüvelyi vizsgálófejjel is alkalmazhatók.

Szülészeti, nőgyógyászati kérdésekkel kapcsolatban forduljanak bizalommal szakértő csapatunkhoz!

Magánorvosi Centrumunkban profi szülész-nőgyógyászaink, modern technikai eszközökkel felszerelt rendelőnkben, elegáns környezetben várják!

  Foglaljon időpontot!

  Válasszon időpontot!
  Üzenet:
  Elfogadom:

  Dr. Demjén László

  Nőgyógyászat, Gyermek nőgyógyászat

  Dr. Szabó István

  Nőgyógyászat

  Dr. Varga Anikó

  Nőgyógyászat