Bőrgyógyászat magánrendelés

A dermatológia az orvostudomány azon ága, ami a bőr, továbbá a köröm és a haj elváltozásaival, betegségeivel, valamint azok kezelésével, gyógyításával foglalkozik. A bőr minősége tükrözi a szervezet belső egyensúlyát. A tünetek többnyire kellemetlenek, jól észlelhetőek és sokszor feltűnőek, éppen ezért kiválthatnak egészségügyi, esztétikai és lelki problémát is.
Amennyiben bőrén zavaró elváltozást tapasztalt, mihamarabb forduljon szakorvoshoz!

Bőrgyógyászati, dermatológiai vizsgálatok bőrgyógyászat rendelésünkön

Anyajegy-szűrés

A mindennapos tisztálkodás során nagy eséllyel feltűnik, ha anyajegyeink színe, alakja, nagysága megváltozik, hámlik, vérzik, vagy valamelyik esetleg nagyon viszketni kezd. Ilyenkor nem szabad megvárni a következő éves szűrővizsgálatot, mihamarabb orvoshoz kell fordulni! Ne feledjük: a melanoma az egyik legrosszindulatúbb daganattípus! A vizsgálat speciális dermatoscop-pal történik, amivel jól látható az anyajegyek formája, széle, nagysága, pigment tartama és különféle eltérései, így eldönthető, hogy jó-, vagy a rosszindulatú-e az anyajegy. Ezek függvényében ajánlott a bőrgyógyászati vagy sebészeti beavatkozás.

Elektrosebészeti szemölcs-, és növedék eltávolítás:

Egy helyi érzéstelenítésben végzett eljárás. A Hyrector 2000 elektrokauter segítségével a fibrómákat, condilomákat is el lehet távolítani. Az apróbb, logó növedékek esetén hegmentes gyógyulás várható.

A bőr és köröm gombás megbetegedései

Bőrgyógyász szakorvos javaslatával már gyógyszeresen is kezelhető a bőrgomba.
A körömgomba házi orvoslása nem szokott sikerrel járni. A belsőleg alkalmazott gyógyszer és a helyi ecsetelők vagy speciális körömlakkok egyidejű használata a célravezető megoldás.

Pattanásos, zsíros, aknés bőr, komplex kezelése

A gyógyítás ez esetben egy összetett folyamat, mivel a külső helyi kezelések mellett, a belső gyógyszeres kezelés is szükséges (ez lehet antibiotikum, hormon vagy A vitaminsavat tartalmazó készítmény). Az arc és dekoltázs mellett a háton és a fejbőrön lévő pattanások is problémát jelenthetnek, ma már ezen testrészek kezelése is megoldható. Amennyiben szükséges életmód tanácsadás segítheti a pácienst hosszú távú tünetmentessége elérésében.

Ekcéma (dermatitis)

Az atópiás dermatitisz a bőr krónikus, gyulladásos, az immunrendszer egyensúlyzavara miatt kialakuló betegsége. Tünetei változóak lehetnek kiterjedés és testtájak szerint, általában viszkető, kellemetlen érzetű sokszor hólyagosodással, kisebesedéssel járó folyamat. A kiváltó ok lehet belső tényező vagy külső hatás. Ezek felderítéséhez és kezeléséhez bőrgyógyász szakorvos diagnózisa szükséges.

Magánorvosi Centrumunkban szakorvosaink, modern technikai eszközökkel felszerelt rendelőnkben, elegáns környezetben várják a Pácienseket Budapest XIII. kerületében bőrgyógyászat magánrendelésünkön!

  Dr. Árvai Mariann

  Bőrgyógyászat Savoya Park

  Dr. Sápy Mónika

  Bőrgyógyászat Fehérvári út 82.

  Dr. Smolcz Katalin

  Bőrgyógyászat Fehérvári út 82.