Ultrahang magánrendelés

Az ultrahang a leggyengédebb vizsgálati mód. Előnye, hogy nem invazív, tehát nincs ionizáló sugárzás, nincs beadott gyógyszer vagy kontrasztanyag, gyakorlatilag szövődményektől mentes, ártalmatlan. A különböző szövetek határfelületein más-más mértékben verődnek vissza a magas frekvenciájú hanghullámok, így állapíthatóak meg az adott eltérések.

Hasi ultrahang

A leggyakoribb vizsgálat a hasi ultrahang, melynek során a májban, a hasnyálmirigyben és a vesékben lévő jó-, és rosszindulatú elváltozások, gyulladások vizsgálhatók. Az epehólyagban és a vesékben lévő kövek jól kimutathatók ezzel a módszerrel. A vesékben és az epe utakban lévő tágulatok is így vizsgálhatók. A kismedencében a húgyhólyagot, a méhet, a petefészkeket, valamint a prosztatát tudjuk megtekinteni.

Nyaki ultrahang

A nyaki régió vizsgálata során látjuk a pajzsmirigyben, nyálmirigyben lévő göböket, gyulladásos elváltozásokat, a nyirokcsomók kóros szerkezetét, és a nyaki erekben lerakódott mész elhelyezkedését, valamint az erek esetleges szűkületét. A pajzsmirigy esetében, annak nagyságát, a benne látható elváltozásokat, és a viszonyát a légcsőhöz vizsgáljuk.

Carotis vizsgálat

Carotis color-dupplex ultrahang vizsgálat, a magas vérnyomástól, szív- és keringési problémáktól szenvedő páciensek szűrővizsgálata. A koponyát ellátó nagy nyaki verőereknél ellenőrzi az áramlást, az erek tágasságát és lefutását. Az eljárásnak köszönhetően az erekben az áramlási viszonyok, szűkületek, elzáródások igazolhatók vagy kizárhatók, így az agyi keringés veszélyeztetettségéről is tájékozódhatunk.

Az emlő ultrahangos vizsgálata

Az emlő vizsgálata során gyakran látunk különböző képleteket, cisztákat, jó-, és rosszindulatú elváltozásokat, csomókat. Ezek pontos megítélése függ az elváltozás és a mirigyek szerkezetétől. A pontos megítélés, véleményalkotás gyakran nehéz, ilyenkor küldjük tovább mammográfiai vizsgálatra a pácienst. A mammográfia 40 éves kor fölött (a mirigyszerkezet változása és a daganatok gyakoriságának növekedése miatt) elsődleges, az emlő ultrahang vizsgálata csak ennek kiegészítésére szolgál.

Herék ultrahangos vizsgálata

Herevizsgálat során általában panaszt okozó gyulladás, vízsérv, visszértágulat, ciszta vagy daganat miatt találkozunk a beteggel, fontos azonban, hogy panaszt még nem okozó elváltozások is felfedezhetők.

Ízületi ultrahang

Az ízületi vizsgálatok nagy jelentőséggel bírnak, hiszen a mozgásszervi betegségeket igen korai stádiumban ki tudja mutatni. Jól elkülöníthetők a gyulladások, porckopások, sérülések okozta elváltozások. Az ízületi tok, szalag, az inak, izmok sérülése is ultrahanggal nagy pontossággal megállapítható. A lágyrész vizsgálata során a bőrben, izomban lévő sérülések, daganatok, gyulladások is jól vizsgálhatók.

Újszülöttek, csecsemők ultrahangos vizsgálata

Az újszülöttek, csecsemők koponyavizsgálata során a nagykutacson át ellenőrizhető
az agyállomány szerkezete, az agykamrák mérete, van-e vérzés, felszaporodott folyadék az agy körül. A hasi vizsgálat során a leggyakoribb a vesetágulat kimutatása, melyek nagy része megszűnik egyéves korig, de vannak olyan elváltozások, amelyek urológus beavatkozását igénylik. A csípőízület vizsgálata nagyon fontos, hiszen pontos mérésekkel megállapítható, hogy fennáll-e az ízületigyengeség vagy a csípőficam veszélye. Fejlődési variációk, ritkán daganatok is felderíthetők.

Magánorvosi Centrumunkban profi radiológus szakorvosaink, modern technikai eszközökkel felszerelt rendelőnkben, elegáns környezetben várják a Pácienseket!

  Dr. Zsuppán Richárd

  Mammográfia, Ultrahang Fehérvári út 89-95.

  Dr. Borbás Gábor

  Mammográfia, Ultrahang Fehérvári út 89-95.

  Dr. Unger Zsuzsa PhD

  Mammográfia, Ultrahang Fehérvári út 89-95.

  Dr. Csáthy János

  Ultrahang PMC Hotel Helia

  Dr. Szarvas Tünde

  Ultrahang Fehérvári út 89-95., Fehérvári út 82.

  Dr. Bodnár Györgyi

  Ultrahang Fehérvári út 82., Savoya Park