Bőrgyógyászat magánrendelés

A dermatológia az orvostudomány azon ága, ami a bőr, továbbá a köröm és a haj elváltozásaival, betegségeivel, valamint azok kezelésével, gyógyításával foglalkozik. A bőr minősége tükrözi a szervezet belső egyensúlyát. A tünetek többnyire kellemetlenek, jól észlelhetőek és sokszor feltűnőek, éppen ezért kiválthatnak egészségügyi, esztétikai és lelki problémát is.
Amennyiben bőrén zavaró elváltozást tapasztalt, mihamarabb forduljon szakorvoshoz!

Dermatológiai vizsgálatok:

Anyajegy-szűrés:

A mindennapos tisztálkodás során nagy eséllyel feltűnik, ha anyajegyeink színe, alakja, nagysága megváltozik, hámlik, vérzik, vagy valamelyik esetleg nagyon viszketni kezd. Ilyenkor nem szabad megvárni a következő éves szűrővizsgálatot, mihamarabb orvoshoz kell fordulni! Ne feledjük: a melanoma az egyik legrosszindulatúbb daganattípus! A vizsgálat speciális dermatoscop-pal történik, amivel jól látható az anyajegyek formája, széle, nagysága, pigment tartama és különféle eltérései, így eldönthető, hogy jó-, vagy a rosszindulatú-e az anyajegy. Ezek függvényében ajánlott a bőrgyógyászati vagy sebészeti beavatkozás.

Elektrosebészeti szemölcs-, és növedék eltávolítás:

Egy helyi érzéstelenítésben végzett eljárás. A Hyrector 2000 elektrokauter segítségével a fibrómákat, condilomákat is el lehet távolítani. Az apróbb, logó növedékek esetén hegmentes gyógyulás várható.

A bőr és köröm gombás megbetegedései:

Bőrgyógyász szakorvos javaslatával már gyógyszeresen is kezelhető a bőrgomba.
A körömgomba házi orvoslása nem szokott sikerrel járni. A belsőleg alkalmazott gyógyszer és a helyi ecsetelők vagy speciális körömlakkok egyidejű használata a célravezető megoldás.

Zsíros, aknés, pattanásos bőr komplex kezelése:

A gyógyítás ez esetben egy összetett folyamat, mivel a külső helyi kezelések mellett, a belső gyógyszeres kezelés is szükséges (ez lehet antibiotikum, hormon vagy A vitaminsavat tartalmazó készítmény). Az arc és dekoltázs mellett a háton és a fejbőrön lévő pattanások is problémát jelenthetnek, ma már ezen testrészek kezelése is megoldható. Amennyiben szükséges életmód tanácsadás segítheti a pácienst hosszú távú tünetmentessége elérésében.

Ekcéma:

Az atópiás dermatitisz a bőr krónikus, gyulladásos, az immunrendszer egyensúlyzavara miatt kialakuló betegsége. Tünetei változóak lehetnek kiterjedés és testtájak szerint, általában viszkető, kellemetlen érzetű sokszor hólyagosodással, kisebesedéssel járó folyamat. A kiváltó ok lehet belső tényező vagy külső hatás. Ezek felderítéséhez és kezeléséhez bőrgyógyász szakorvos diagnózisa szükséges.

Magánorvosi Centrumunkban profi szakorvosaink, modern technikai eszközökkel felszerelt rendelőnkben, elegáns környezetben várják a Pácienseket!

  Foglaljon időpontot!

  Válasszon időpontot!
  Üzenet:
  Elfogadom:

  Dr. Gerzanics Viktor

  Bőrgyógyászat

  Dr. Árvai Mariann

  Bőrgyógyászat

  Dr. Sápy Mónika

  Bőrgyógyászat

  Dr. Smolcz Katalin

  Bőrgyógyászat