Dr. Lásztity Natália

Dr. Lásztity Natália - Gyermek gasztroenterológia
Rendel:Páros péntek: 16:00 - 20:00

Dr. Lásztity Natália bemutatása

Dr Lásztity Natália csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermek gasztroenterológus szakorvos vagyok, munkámat 1992. szeptembere óta végzem, kisebb megszakításokkal. Kétgyermekes családanyaként is sok tapasztalatot nyertem a gyermekek testi és lelki egészségének megőrzésében.

Egyetemi tanulmányaim befejezését követően 5 évig dolgoztam a Semmelweis Egyetem I.sz. Gyermekklinikáján gyakornokként, majd szakorvosként is. Koraszülött intenzív részlegen és az újszülött gyógyászatban töltöttem több időt kezdetben, részt vettem diabetológiai szakrendelésen és az elhízott gyermekekkel is foglalkoztam. Három éven át az egyetem PhD hallgatójaként végeztem kutatásokat az akut hasnyálmirigy-gyulladás során lezajló gyulladásos folyamatok, oxidatív stressz és kezelésben alkalmazott speciális táplálási forma (szondatáplálás) témakörében.

A PhD fokozat megszerzését követően kezdtem el dolgozni a Heim Pál Gyermekkórház Belgyógyászati Osztályán, majd a későbbiekben a gasztroenterológiai részlegen, ahol 2009-től gyermek-gasztroenterológus főorvosként, az endoszkópos részleg helyettes vezetőjeként végeztem mindennapos munkámat 2018. májusáig. Aktívan endoszkopizálok már közel 13 éve. Ebben az időszakban kezdtük részlegünkön Magyarországon elsőként a gyermekkori vékonybél videokapszulás vizsgálatokat is, ebből a témakörből vannak publikációim, egyik érdeklődési területemet képezi. A gyermek gasztroenterológiai témakörében gyulladásos bélbetegségben szenvedő gyermekek gyógyításával, biológiai kezeléssel is foglalkozom. Munkámat a Szent János Kórház Gyermekosztályán és a Budai Gyermekkórházban végzem jelenleg.

Másik fő érdeklődési területem a gyermekkori pancreas betegségek. A Magyar Gyermek gasztroenterológiai Társaság vezetőségi tagjaként és a pancreas szekció vezetőjeként aktívan veszek részt a gyermekkori hasnyálmirigy megbetegedések optimális ellátásának megvalósításában a klinikai adatok gyűjtésével, vizsgálatok szervezésével. Harmadik érdeklődési területem a táplálkozástudomány: az egészséges vagy optimális táplálkozás biztosítása csecsemőkorban, különböző kórállapotokban és a táplálkozási zavarok felismerése, kezelése. Ételallergiás csecsemőkkel és gyermekekkel is foglalkozom.

Sok szeretettel várok minden aggódó, vagy beteg gyermeket ellátó szülőt és persze gyermekeiket.