Fül-orr-gégészeti szűrés

A hagyományos fül-orr-gége rendelésen kivizsgáljuk mindazon panaszokat, amellyel általában fül-orr-gége szakorvoshoz fordulnak a páciensek.

Ilyen panaszok:

 • az akut vagy száraz köhögés,
 • nyelési problémák,
 • fülfájdalom,
 • fülzúgás,
 • orrvérzés,
 • véres köpet.

A fül-orr-gégész szakorvos részletesen tájékozódik a korábbi betegségekről, majd a fül, az orr, a torok és a gége vizsgálata következik. A fül külső hallójáratának, a dobhártyák vizsgálata után előzetes hangvillás hallásvizsgálat következik.

Az orr esetében a melléküregek kopogtatási érzékenysége gyulladásra utalhat, az orr belső megtekintése után szükség lehet a váladék leszívására, amelyből laboratóriumi vizsgálattal kitenyészthető a bajt okozó kórokozó.

toroknál a szakorvos áttekinti a szájüreget és a torokmandulát tekinti meg. A gége és a garatvizsgálata igen kellemetlen, sokszor csak lidocainos helyi érzéstelenítéssel lehetséges. Utolsó mozzanat a nyaki nyirokcsomók tapintásos vizsgálata.

Sokan nem tudják, hogy más, kellemetlen és szokatlan elváltozások (hangszínváltozás, rekedtség, szájszárazság, gombócérzés) hátterében betegség húzódhat meg, melynek eredetét jobb minél előbb szakrendelésen tisztázni.

A szűrés során a szájüregi és garatképletek is vizsgáljuk, melynek fontos szerepe van az egészség megőrzésében, a dohányzók és nemdohányzók körében egyaránt.

Krónikus nátha, elhúzódó orrfolyás, allergiás panaszok esetén allergológus bevonásával történik a kezelés, mert sokszor csak több szakorvos együttes véleménye ismeretében állítható fel a pontos diagnózis.

Szakrendelésünket tapasztalt, magasan kvalifikált szakember végzi, aki biztosan megtalálja panaszai hátterében az elváltozás okát.

Forduljon bizalommal szakorvosainkhoz!

  Foglaljon időpontot!

  Válasszon időpontot!
  Üzenet:
  Elfogadom:

  Dr. Pácz Zoltán

  Fül-orr-gégészet Fehérvári út 82.

  Dr. Zaránd Rajmund Tamás

  Gyermek fül-orr-gégészet Fehérvári út 89-95.